Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ در مراسم تکریم از شهریار پرهیزکار که هفته گذشته در قالب طرح «تحیت» برگزار شد، شهریار قرآن ایران در بخشی از خاطرات خود به مسابقات عربستان سعودی و دریافت رتبه اول آن، اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ پنجشنبه هفته گذشته جمعی از مدیران نهادهای قرآنی و اساتید کشورمان در قالب طرح «تحیت» در منزل چهار تن از اساتید و پیشکسوتان قرآنی کشور، که در قم ساکن هستند، شامل دیدار با خانواده‌های مرحوم ابوالفضل علامی و مرحوم عباس رنجبر و همچنین دیدار با حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا شهیدی‌پور، پیشکسوت و داور مسابقات بین‌المللی و شهریار پرهیزکار، حافظ کل، قاری و داور مسابقات بین‌المللی، حضور یافتند و مقام ایشان را تکریم کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دیدارهای صمیمی که محمدعلی خواجه‌پیری، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی، سیدمحسن موسوی‌بلده، محمدرضا پورمعین، محمدتقی میرزاجانی و سیدمحمدجواد شوشتری حضور داشتند، تعدادی از اساتید شهر قم ازجمله محمدعلی دهدشتی و حیدر کسمایی گروه را همراهی می‌کردند. همچنین حجج اسلام غفاری، رئیس مرکز قرآن آستان حضرت معصومه(س) و رضایی به نمایندگی از طرف مدیر شبکه قرآن و معارف سیما و ابوالقاسم رئیسی، مدیر کل روابط عمومی جهاددانشگاهی، نیز در این جمع حضور داشتند.

ایتستگاه چهارم و پایانی مدیران و اساتید قرآنی کشور با ورود به شهر قم پس از منازل مرحوم ابوالفضل علامی، مرحوم عباس رنجبر و حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا شهیدی‌پور، منزل شهریار پرهیزکار، حافظ کل، قاری و داور مسابقات بین‌المللی بود. شهریار توانای عرصه قرآنی کشور در این دیدار با آغوشی باز پذیرای میهمانان بود.

در ابتدای این دیدار، میهمانان به بیان خاطراتی از گذشته پرداختند که فضای جلسه نیز با حکایت‌های طنزآلود اساتید و قرآنیان کاملا گرم بود. محمدرضا پورمعین، رئیس جمعیت قرآنی استان تهران نیز یکی از قرآنیانی بود که ابتدا به بیان خاطره‌ای از استاد پرهیزکار پرداخت.

پورمعین بیان کرد: چندسال پیش که مسابقات بین‌المللی قرآن در محل سالن اجلاس سران برگزار می‌شد، در حال حرکت به سمت محل برگزاری بودم که به یکباره مشاهده کردم استاد پرهیزکار با سرعت و عصبانیت به سمت جنوب خیابان اصلی حرکت می‌کند. بنده خود را به ایشان رساندم و علت ناراحتی را از ایشان سؤال کردم که در جواب گفتند که برای داوری مسابقات آمده بودم، ولی مأموران به دلیل اینکه بنده کارت ورود نداشتم، اجازه ورود به من ندادند!.

وی در ادامه با بیان اینکه بنده از استاد پرهیزکار خواهش کردم که برگشته و در محل مسابقات حضور پیدا کنند، افزود: ایشان گفتند که به خاطر شما می‌‌آیم که با هم برگشتیم و بنده با مأموران صحبت کرده و ایشان را معرفی کردم که استاد پرهیزکار برای ورود نیازی به معرفی و ارائه کارت ندارند.


شهریار پرهیزکار نیز در این رابطه با بیان اینکه مسئله اصلی در این قضیه بحث کارت نبود، اظهار کرد: آشفتگی‌های مسابقات قرآن کشور به ویژه در مراسم افتتاحیه و اختتامیه از نکاتی است که بنده در چندین سالی که داوری مسابقات را بر عهده داشته‌ام همیشه با آن روبه‌رو بودم. بنده نمی‌دام که چه اصراری است که حتما در روز افتتاحیه مسابقات یک شخصیت کشوری حضور داشته باشد که به خاطر آن چنان بگیر و ببندی راه بیفتد که همه چیز تحت‌الشعاع آن قرار بگیرد.

این حافظ بین‌المللی قرآن در مورد خاطره بیان شده از سوی محمدرضا پورمعین بیان کرد: به یاد دارم در آن زمان برای انتقال داوران از هتل به محل مسابقات تنها یک اتومبیل ون تهیه کرده بودند که نزدیک به 15 نفر داور در این ماشینی که در آن گرمای تایستان حتی کولر نیز نداشت، نشسته بودند. بدتر از همه اینکه وقتی به سالن اجلاس رسیدیم، در آن گرمای شدیدی که وجود داشت نزدیک به یک ربع ساعت ما را نگه داشتند. به همین دلیل از خجالتی که داشتم، بدون اینکه این‌ داوران و مسئولان بفهمند، پیاده شده و به سمت هتل بازگشتم.

محمدرضا پورمعین در ادامه به خاطره دیگری اشاره کرد و گفت: استاد پرهیزکار در یکی از دوره‌های مسابقات، داوری می‌کردند و بنده نیز پخش زنده رادیو را همراه با کارشناسی احمد ابوالقاسمی انجام می‌دادم. روال بر این بود که استاد پرهیزکار دو یا سه سؤال از یک حافظ کل می‌کردند. سؤال اول را که از حافظ پرسیدند، حافظ ابتدا «أعوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ» را گفت و بعد کمی مکث و فکر کرد. نصرت‌الله عارف‌حسینی که در پخش شبکه بود، گفت که این حافظ در حال فکر کردن است و در ذهن خود صفحات قرآن را ورق می‌زند تا به صفحه مورد نظر برسد. احمد ابوالقاسمی که این را شنید، بلافاصله گفت که اگر این حافظ صفحات را از آخر ورق بزند، بهتر است و زودتر به صفحه مورد نظر می‌رسد که باعث خنده ما شده و خیلی جالب بود. به یاد دارم هر سؤالی که استاد پرهیزکار از آن حافظ می‌کرد، فقط همان قطعه‌ای را می‌خواند که استاد پرهیزکار بیان می‌کرد و جلوتر از آن نمی‌رفت.

در ادامه این دیدار، شهریار پرهیزکار، حافظ بین‌الملی قرآن طی سخنانی با اشاره به مسابقات قرآنی که در سطح کشور برگزار می‌شود، اظهار کرد: بنده چند سالی در بحث قرائت و سال‌های زیادی نیز در بحث حفظ داوری کردم. یکی از اشکالاتی که در مسابقات قرآن ما وجود دارد و در هر دوره مدیریتی نیز تکرار شد، ارجحیت مسابقات قرائت نسبت به حفظ است.

وی با بیان اینکه هم با قرائت قرآن زندگی کردم و هم با حفظ قرآن، نفس کشیده‌ام و هر دو نیز برای من عزیز است، ادامه داد: یکی از انتقاداتی که بنده همیشه داشته و دارم این است که اهمیت بیشتر بر روی قرائت قرار دارد در حالی‌که هم از نظر عقلی و منطقی و هم از نظر تأکیدات مقام معظم رهبری راجع به حفظ قرآن فرموده‌اند، باید به این بخش توجه ویژه شود.
پرهیزکار با اشاره به اینکه در کشور بیشتر اهمیت و امکانات مسابقات به بخش قرائت اختصاص دارد و بخش حفظ همیشه مظلوم واقع شده است، گفت: همیشه کمترین امکانات و شرایط برای بخش حفظ در نظر گرفته می‌شود. امروز عزیزان می‌دانند سالیان قابل توجهی است که رقابت‌های ما در بحث حفظ قرآن در کشور بسیار قوی‌تر از قرائت شده است.

این حافظ بین‌الملی قرآن بیان کرد: زمانی بود که بنده به یاد دارم نهایتا شش یا هفت نفر بودیم که مسابقات حفظ را تشکیل می‌دادند، اما امروز شرایطی شده است که هم از نظر تعداد و هم از نظر کیفیت و اهمیت مسابقات حفظ قرآن بر قرائت می‌چربد. به همین دلیل باید سیاستی در نظر گرفته شود که امکانات بیشتری به بخش حفظ داده شود.

پرهیزکار تصریح کرد: بنده سفرهای مختلفی به کشورهای جهان داشته‌ام که هم مسابقات حفظ و هم مسابقات قرائت قرآن داشته‌اند، اولین و بهترین امکانات برای بخش حفظ در نظر گرفته می‌شود و قرائت قرآن را نیز جنب این قضیه به عنوان یک برنامه فرعی درنظر می‌گیرند. به ویژه در بحث هدایا و تجلیل و تکریم از نفرات برتر، بخش حفظ اصلا قابل مقایسه با بخش قرائت نیست. ممکن است در برخی کشورها جایزه نفر اول حفظ شش یا هفت برابر جایزه نفر اول قرائت است.

این حافظ بین‌الملی قرآن کریم افزود: این امر نشان‌دهنده این است که سیاست آنچه که در جهان اسلام نسبت به دو قسم قرائت و حفظ می‌گذرد، بر روی تقویت مسئله حفظ است. بسیاری از قراء مشهور جهان اسلام خود ابتدا حافظ قرآن بوده‌اند، در کشور مصر بسیاری از بزرگان، ابتدا حافظ آیات الهی بودند و سپس، اجازه ورود ایشان به صحنه قرائت داده شده است.

وی با بیان اینکه متأسفانه این مسئله در کشور ما برعکس است، اظهار کرد: تاکنون هر زمانی که مسئولان در دوره‌های مختلف مدیریتی خود جلسه تشکیل داده‌اند و از ما نظرخواهی کرده‌اند که انتقادات و پیشنهادات خود را ارائه کنید، بنده این موضوع را مطرح کرده‌ام که حداقل وضعیت را نمی‌توانید برای بخش حفظ بهتر کنید، حداقل کاری کنید که شرایط آن با بخش قرائت برابر شود.

پرهیزکار با اشاره به اینکه قائل شدن اهمیت بیشتر برای بخش قرائت بعدها تبعات بدی خواهد داشت، گفت: یکی از تبعات آن این است که جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان وقتی بخواهند تا انتخابی داشته باشند، سیاست‌ها در کشور ما به این سمت است که تنها قرائت را انتخاب کنند. در حالی که روایات ما بیشتر بر روی حفظ قرآن تأکید دارند و مقام معظم رهبری نیز همواره بر این موضوع تکیه می‌کنند.


این حافظ بین‌الملی قرآن کریم ادامه داد: اگرچه قرائت نیز جزء لاینفک و مسلم مسائل قرآنی است که از این طریق بسیاری از افراد جذب قرآن و اسلام شده‌اند، ولی به هر حال قضیه در کشور ما به این صورت است که گرایش بیشتر به سمت قرائت قرآن است. حتی این مسئله در بحث اعطای جوایز نیز کاملا مشهود است.

وی با بیان اینکه بنده خود یک انسان دوزیست هستم که سال‌ها در زمینه قرائت قرآن فعالیت داشتم و سپس، به حفظ قرآن پرداختم، تصریح کرد: بنده به همین منظور کاملا با زیبایی‌های حفظ و قرائت قرآن آشنا هستم و اینکه می‌گویم بحث حفظ باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، بحث این نیست که بنده چیزی که مورد پسند خود باشد، بیان کرده‌ام بلکه دلایل مهم و استراتژیکی دارد که اگر لازم باشد بیان خواهم کرد. مسئولان نیز می‌توانند در این زمینه از صاحب‌نظران و قرآنیان و علما نظرخواهی کنند.

این حافظ بین‌الملی قرآن کریم در ادامه به خاطره خود از مسابقات بین‌المللی کشور عربستان اشاره کرد و با بیان اینکه ما به نوعی به صورت قاچاقی به مسابقات عربستان رفتیم، گفت: در عربستان نیز حتی یک نفر نفرستاده بودند که یک دقیقه صدا، تصویر و حتی عکسی ضبط کند. یعنی از مسابقات عربستان هیچ سند و مدرکی وجود ندارد و مسابقاتی با این اهمیت، هیچ انعکاسی پیدا نکرد.

پرهیزکار در ادامه با بیان اینکه در مسابقات عربستان هر دو بخش حفظ و قرائت وجود داشت، افزود: البته بخش قرائت مسابقات عربستان خیلی جدی نیست و بیشترین اهمیت مربوط به بخش حفظ است. دست یافتن به مقام اول بخش حفظ کل از اهمیت بسیار بالایی برای سعودی‌ها برخوردار است و به نوعی برای ایشان حیثیتی است. عربستانی‌ها اعتقاد دارند که حتما باید در وهله اول یک عربستانی حائز رتبه اول این بخش شود و اگر این اتفاق رخ نداد، در وهله‌های بعدی به ترتیب یک عرب و یا یک نفر اهل سنت این رتبه را کسب کند.

وی ادامه داد: سعودی‌ها اصلا احتمال نمی‌دادند که یک نفر شیعه از ایران بتواند، رتبه اول مسابقات را به دست آورد. البته در بحث طرح سؤالات نیز سعودی‌ها واقعا نامردی کردند؛ چراکه برای هر متسابق پنج سؤال از پنج نقطه قرآن مطرح می‌کردند که هر سؤال نیز حدود یک و نیم صفحه از قرآن بود و در مجموع هفت و نیم تا هشت صفحه را هر حافظ تلاوت می‌کرد، ولی سؤالی که برای بنده مطرح کردند، پنج سؤال دو و نیم صفحه‌ای بود که من در مجموع تقریباً 11 صفحه تلاوت کردم.

این حافظ بین‌الملی قرآن با بیان اینکه فضا به گونه‌ای شد که داوران دیگر به داور سؤال‌کننده سعودی اشاره کردند که چرا سؤالات این متسابق تمام نمی‌شود، تصریح کرد: بنده نیز خود در حین اجرا فکر می‌کردم که الان تمام می‌شود، ولی سؤال‌کننده عربستانی مدام اشاره می‌کرد که بخوان. در نهایت سؤالات به پایان رسید و بنده به خود گفتم که به خاطر این مسئله به هر قیمتی شده است حتی اگر حق بنده را نیز ضایع کنند، باید «صدق الله العلی العظیم» را بگویم.

پرهیزکار در پایان سخنان خود بیان کرد: البته نکته کلیدی که باعث شد تا این مراحل را به خوبی پشت سر گذارم، این بود که بنده مضطرانه به ساحت حضرت صدیقه طاهره(س) متوسل شدم که بنده را در آن شرایط سخت و سنگین که سعودی‌ها تقریبا نتیجه را از پیش برای خود برنامه‌ریزی کرده بودند، کمک کنند که یکباره اتفاقی افتاد که همه سعودی‌ها مبهوت شدند و رتبه اول بنده اعلام شد.


شهريار پرهيزکار، حافظ و قاری قرآن و فارغ‌التحصيل رشته مهندسی كامپيوتر، در سال ۱۳۴۳ در تهران متولد شد. قرائت قرآن را در ۹سالگی و به تشويق والدين خود نزد دكتر اديب در مسجد محله‌اش(مسجد توحيد واقع در خيابان جمهوری اسلامی) و در ماه مبارك رمضان آغاز كرد و در پايان دوره يك ماهه، مقام اول روخوانی را به‌دست آورد، ‌در اين دوره يك ماهه روخوانی و نيز تا حدودی تجويد مقدماتی و اندكی الحان قرآنی را فرا گرفت، سپس نزد استاد ابراهیم پورفرزيب(مولايی) به فرا گرفتن قرائت قرآن پرداخت.

از ۱۱سالگی به تشويق پدر به حفظ قرآن پراخت و يك دوره آموزش دستور زبان عربی(صرف و نحو) را نزد محمد رضایی، مؤلف كتاب «گامی به سوی قرآن» گذراند، نخستين بار در سال ۱۳۵۶ در مسابقاتی كه در مسجد لاله‌زار برگزار شد به عنوان قاری و حافظ نوجوان مقام اول را به دست آورد.

در همين سال در مسابقات سراسری برنده عنوان اول شد و در نوروز ۱۳۵۷ همراه پدر و كاروانی از قاريان برگزيده كشور به مكه و مدينه مشرف شد، ايشان پس از پيروزی انقلاب كار حفظ و قرائت را ادامه داد و تاكنون در اين مسابقات عناوين زير را به‌دست آورده است:

سال ۱۳۶۱ مقام اول و اعزام به حج تمتع، ۱۳۶۲ مقام اول در مسابقات جهانی تهران در حفظ ۱۵ جزء قرآن، سال ۱۳۶۴ مقام دوم در مسابقات جهانی عربستان در حفظ ۲۰ جزء قرآن، سال ۱۳۶۶ مقام اول در مسابقات بين‌المللی تهران در حفظ ۳۰ جزء قرآن، سال ۱۳۷۱ مقام اول در مسابقات جهانی عربستان در حفظ كل قرآن، در سال ۱۳۷۲ به عنوان داور بين‌المللی به مالزی رفت و مسافرت‌های تبليغی زيادی به كشورهای سوريه، تانزانيا، اتريش، مالزی و ‌عربستان داشته است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی شهریار پرهیزکار مسابقات حفظ توسل به حضرت زهرا قرآن تحیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۲۹۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۵۰ حافظ در شهرستان بوشهر فعال است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسین شیخی چهارشنبه شب در آئین تجلیل از ۲ معلم نمونه قرآنی استان به مناسبت روز معلم در شهر بوشهر با اشاره به سخن حضرت علی (ع) در مورد معلم و یاد گرفتن مطلبی از معلم گفت: دغدغه معلم همیشه این است که حیات بشر، بر مدار ارزش‌ها و کرامت انسانی بچرخد و شناخت خدا و مکتب و دین، همت اساسی آدمی باشد و هیچ بیگانه ای را مجال تجاوز به فرهنگ ارزشی دین و میهن فراهم نیاید

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان بوشهر با بیان اینکه معلمی در قرآن به عنوان جلوه‌ای از قدرت لا یزال الهی، نخست ویژه ذات مقدس خداوند تبارک و تعالی دانسته شده است افزود: در نخستین آیات قرآن که بر قلب مبارک پیغمبر اکرم (ص) نازل شد، به این هنر خداوند اشاره شده است که بخوان به نام پروردگارت که جهانیان را آفرید. انسان را از خون بسته سرشت بخوان! و پروردگارت کریم‌ترین است همان که آموخت با قلم، آموخت به انسان آنچه را که نمی‌دانست.

حجت الاسلام شیخی با اشاره به ظرفیت‌های قرآنی شهرستان بوشهر گفت: در بوشهر بیش از ۵۰ حافظ قرآن کریم وجود دارد که این موضوع نشان از از خودگذشتگی های معلمینی همچون استاد نجفی و محبوبی است که با وقف زندگی و وقت گران بهای خود باعث به ثمر نشستن این حافظان کلام وحی شده‌اند و بر خود می‌بالیم که در مرکز استان معلمینی وجود دارند که دغدغه آنها ترویج معنی و مفاهیم قرآنی در جامعه است.

کد خبر 6094782

دیگر خبرها

  • نماز جمعه شهرستان‌ها
  • حضور ۱۵۴ حافظ قرآن کریم بوشهری در کسب مدرک تخصصی
  • روایت سردار رادان از ویدئوی جنجالی زن بی‌حجاب قـاریِ قرآن: کار دشمنه | فیلم
  • شرکت ۴۳۰ حافظ یزدی در آزمون ملی اعطای مدرک تخصصی
  • آزمون‌ اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن آذربایجان غربی
  • رقابت ۱۶۳ لرستانی در نوزدهمین آزمون تخصصی قرآن
  • محور اصلی کار بنده توجه به اشتغال و کسب و کار است
  • مسابقه های قرآن، عترت و نماز در کرمانشاه
  • بیش از ۵۰ حافظ در شهرستان بوشهر فعال است
  • کارگران مازندران خواستار اجرای بیشتر عدالت اجتماعی